May 28, 2008

Grillauskauden alku; Tabbouleh ja juusto-valkosipulipatongit


Tämän kevään grillaussessiotkin on suht kylmistä ilmoista huolimatta saatu käyntiin. Tällä kertaa grilliin päätyivät naudan sisäpaistipihvit (Valmiiksi hakattu&maustettu,ihan järettömän kokosia!) sekä nuo kuvassa näkyvät juusto-valkosipulipatongit. Patongit ylittivät odotukset reippaasti, kuva ei todellakaan tee oikeutta niille. Tabboulehia (ja nimenomaan couscousversiota , ei bulgurista) minun on pitänyt yrittää jo monen monta kertaa ja pihvin kanssa se passasikin mainiosti. Kuvasta näköjään näkyy myös, mitä oli juomana :)

Tässäpä ohjetta molempiin:

Tabbouleh

2,5 dl couscoussuurimoita
suolaa
vettä
öljyä

pätkä kurkkua
pari vartta kevätsipulia
kirsikkatomaatteja
öljyä
sitruunanmehua
suolaa, pippuria
tuoretta persiljaa ja minttua

Turvota couscous kiehautetussa vedessä (saman verran vetä kuin suurimoita), lisää öljyä ja suolaa. Pätki kasvikset pieniksi, lisää couscousin mukaan ja mausta öljyllä, sitruunalla, suolalla sekä pippurilla. Tarjoa pihvin/kanan/kalan kanssa.

Juusto-valkosipulipatongit

2 esipaistettua patonkia
2-3 rkl voita
3 kynttä valkosipulia
3 rkl tuoretta persiljaa
3-5 rkl raastettua parmesania (eikä miotään jauheita, vaan kunnon juustoa!)

Sekoita valkosipuli, persilja ja parmesanraaste notkeaan voihin. Leikkaa patonki vinottain paloiksi (jotta saat mahdollisimman paljon leikkauspinta-alaa) ja levitä molemmille puolille voiseosta. Pyöräytä grillissä, niin että juusto sulaa. ja muista olla varovainen, nämä palavat herkästi (kaasugrillissä ihan viimeisenä mukaan, mieluiten jälkilämmöllä ja koko ajan käännellen).

No comments: