Mar 14, 2008

Mokkakakku

Mokkapalat taitaa olla kaikille tuttu? Tässä kyseinen ohje on toteutettu prikulleen, mutta paistaminen tapahtui isossa, pyöreässä piirakkavuuassa, minkä ansiosta kakku kohosi oikein mukavasti. Kuorrutetta oli ehkä vähän liikaa, mutta toisaalta, se taitaa olla se herkullisin osuus tässä... ;D

Tässäpä ohjetta vielä muistin virkistykseksi;

4 munaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl tummaa kaakaota
2 dl maitoa
250 g sulatettua margariinia

Sokeri ja munat vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Kuivat aineet, maito ja jäähtynyt sulatettu margariini lisätään vuorotellen vaahdon sekaan sekoitellen. Paistetaan 200 asteessa, kunnes kypsää.

Kuorrutus:
250 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl tummaa kaakaota
4 tl vahvaa kahvia
4 rkl sulatettua margariinia

Sekoitetaan kattilassa miedolla lämmöllä tasaiseksi. Levitetään piirakan päälle tasaisesti. voit halutessasi koristella kakun nonparelleilla tai kookoshiutaleilla.

2 comments:

Anonymous said...

Kiva idea tehdä kakun muotoon! Mokkapalat on herkkua!:)

Jenni said...

Kiitos, herkkua tuo kyllä olikin, varsinkin se kuorrute...nam.