Oct 16, 2007

Syrnikit eli venäläistyyliset rahkaletut


Joskus aikoja sitten törmäsin tähän ohjeeseen netissä (enkä kuollaksenikaan muista enää että missä..) ja kopion sen koneelleni tarkoituksena kokeilla piakkoin. No tietäähän sen, aikaa kului varmaan lähemmäs puoli vuotta ja vihdoin viime viikolla selatessani reseptejä makean nälässä, törmäsin reseptiin uudestaan. Ja onnekseni jääkaapista löytyi vielä rahkapurkkikin! Nämä ovat hyvä vaihtoehto tavallisille letuille, täyttävät nopeammin ja mielestäni makukin on parempi kuin jauholetuissa.

Tässäpä ohjetta:

2 dl maitorahkaa
4 munaa
6 rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
ripauksen suolaa
2 tl vaniljasokeria
voita paistamiseen

Valmistusohje:

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi seokseksi.
Sulata pannulla voita ja kaada pannulle noin ½ dl taikinaa annosta kohden.
Paista paksuhkot letut hiljalleen miedolla lämmöllä molemmin puolin ja pakkaa evääksi. Taikinan voi pakata myös pulloon ja paistaa letut retkipaikalla, jos siihen on mahdollisuus.
Tarjoa rahkalettuja hillojen, marjojen ja jäätelön kanssa. Jos jätät taikinasta sokerit pois, voit tarjota niitä suolaisten täytteiden kanssa.

Vinkki: Myös kardemumma ja sitruunamehu käyvät makeiden rahkalettujen mausteeksi

3 comments:

Anonymous said...

Hei!

Itse törmäsin tähän reseptiin Etiketti-lehdessä ja on kokeilulistallani. Lettunne näyttävät kyllä niin hyviltä, että pakko kokeilla pian!

Anonymous said...

Mmh, herkulliselta näyttää. Suurena rahkan ystävänä olen varmaan velvollinen kokeilemaan näitä jonain iltana :D.

Jenni said...

Kiitoksia! :D Hyviä todella olivatkin, ja sellainen jauhomaisuus jää noista kokonaan pois, mitä joskus tavan letuissa tuppaa olemaan.