Apr 12, 2009

Syystuulia eli mustikkapiirakka




Näin kevään kynnyksellä ei kyllä paranisi paljon syksytä haaveilla, mutta kun tämä leipomus on niin perinteinen syksyn tunnusmerkki, että oli pakko...Tuttu tarina taustalla taas, jääkaapissa oli kermaviiliä, joka piti leipoa ettei olisi mennyt vanhaksi. Ja mihinkäs hyvään sitä kermaviiliä tarvittiinkaan.. No mustikkapiirakkaan tieysti. Etsin netistä vähän terveellisemmän pohjaohjeen kuin tuo murotaikina, ja tämmöinen löytyi Maitokolmion sivuilta;

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos. Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia.

Ei voi muuta sanoa ku hyvvää! Pohja oli todella hyvä, menee varmasti kokeiluun jatkossakin.