Jan 11, 2009

Poronfilettä ja vuohenjuustoperunoita
Sunnuntairuokaa parhaimmillaan. Saatiin puolikas poron vasa taas pakastimen täytteeksi ja pakkohan sieltä on ne herkkupalat käyttää ensin eli siis sisä- ja ulkofileet. Kuulun siihen koulukuntaan joka ei poroonsa mitään muita mausteita käytä kuin suolaa ja hiukkasen pippuria, joten nämkin fileet olivat ihan parhaimmillaan näin. Hyvää oli, masu naukuu taas :)

1 poron ulkofile (ja sisäfile, varsinkin vasalla tämä on todella pieni)
voita

6-8 perunaa
2 dl ruokakermaa
1 sipuli
150 gr vuohenjuustoa (voi laittaa enemmänkin)
suolaa
(emmentalraastetta)


Viipaloi perunat sekä sipuli ja asettele vuokaan vuorotellen. Lisää joka väliin ripsaus suolaa. Kun pääset suurinpiirtein keskelle vuokaa, murenna vuohenjuusto ja täytä loppuvuoka perunoilla&sipulilla. Raasta päälle hiukan emmentalraastetta, niin saat rapean kuoren. Paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Kun laitat perunat uuniin, ota fileet huoneenlämpöön odottamaan.

Kun perunat alkavat olla kypsiä, siisti fileet (ota kalvot pois terävällä veitsellä; työnnä veitsi kalvon alle ja vedä kalvon mukaisesti)ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja sen jälkeen fileet. Paista muutama minuutti per puoli,mausta suolalla ja pippurilla. Käännä levy ykköselle ja lisää pannuun hieman vettä (tai kermaa) sekä muutama katajanmarja. Anna hautua pannulla folion alla kunnes perunat ovat valmiita. Syö kunnes maha halkeaa :D

Ja TIEDÄN, ettei tuo vesihaudutus ole minkään lihanpaistontaiteen sääntöjen mukaista, mutta mielestäni se tuo lihaan mukavaa mureutta. Että teen niin vastakin. Nih.

3 comments:

navettakissa said...

Moi! Googlailin ruokaohjeita ja saavuin blogiisi! Sulla on oikein mukava meininki, mulla vaan kuola valuu.. =) Sain täältä monta ideaa, vaikka en ehtinyt kuin muutamia ohjeita selata, joten tulen toistekin! =)

Jenni said...

Mukavaa, että viihdyit, tervetuloa toistamiseen! :D

Sitruunainen said...

Lääh.. nyt maistuisi kyllä moinen! Aloitin vasta blogisi tutkimisen, oikein hyvältä vaikuttaa!