Tämä on aivan ultimate suklaaherkku. Täynnä tietysti kaloreita, voita ja sokeria, mutta voi jestas, että on hyvää. Ja pitäähän sitä joskus hemmotella itseään, eikö? ;) Sisus tässä kakussa jää ihan valuvaksi ja pehmeäksi. Lisukkeeksi sopii vaniljajäätelö tai vaikka vaniljavaahto, mitä meillä oli. Takaan aivan ehdottoman suklaaelämyksen sitä rakastaville! :D
Ohje:
6 kananmunaa
2 dl sokeria (tai makeutusainetta)
100 gr voita
300 gr tummaa suklaata
Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sulata voi, siirrä kattila pois liedeltä ja sulata suklaa voin mukaan. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa ja valkuaiset itsekseen. Yhdistä vähän jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin mukaan 1/3 valkuaisvaahdosta. Nostele loppu valkuaisvaahto taikinan sekaan (saa jäädä vaaleita rantuja). Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15-20 min. Jos haluat sisuksesta hiukan tiiviimpää, laske 15 minuutin jälkeen uunin lämpötilaa 150 asteeseen ja anna kakun olla vielä 10 min. Kakku kyllä jähmettyy jonkun verran myös jäähtyessään. Nauti vaniljavaahdon tai jäätelön kera.
14 comments:
Jauhoton mutakakku on ihan parasta<3
Kyllä, tuo sisus on jotain niin ihanaa...Nam. Ja kakku muuten paranee vaan vanhetessaan.
Voisikin olla taas mutakakku-viikonloppu... hmm... =)
nami
nami mitä herkkua!!!
Ahh näyttää ihanalta...
Itsekin olen leiponut tätä ja täytyy sanoa, että tämä on ehkä parasta mitä suklaasta voi tehdä! :)
Kyllä, mutakakku on ihan ehdoton ykkönen suklaaleivonnaisista :)
Syöttekö tämän kylmänä..? Lämpösenä oli ainakin mulle liian makeaa ja muna maistui tosi vahvasti. Pieni pettymys :/
Keltuaiset ja valkuaiset tulee vaahdottaa tosi hyvin, ettei kananmunan maku tule läpi. Lämpimänä saattaa olla tosiaan hiukan liian äitelää, mutta maku tasoittuu kyllä kakun viiletessä :)
Vähän sun reseptit ovat hyviä! ja kuvat näyttävät aaaivan ihanilta! aion kokeilla tätä reseptiä, ja olen kokeillut niitä suklaakeksejä, tosi maukkaita! (:
Kiitos! Mukava kuulla kehuja kuvistakin, vaikka ihan harrastelija noiden kanssa olenkin :)
Oooih, kun tämäkin on hyvää :D teen sitä nyt ;)ja ei kyllä näytä siltä että olet aloittelija kuvan otossa
Mitä suklaata käytätte tähän? :] Taloussuklaata?
Joo, taloussuklaa (tai muu tumma suklaa) taitaa olla se paras vaihtoehto.
Tein tätä nyt jo toistamiseen ja oli todella hyvää! Kiitos vaan ohjeesta, linkitin sen tuonne omaan blogiini. :)
Post a Comment