Jan 27, 2010

New Yorkin juustokakku




Tämä on se ultimate juustokakku. Juustokakkujen Ferrari tai pikemminkin Rolls Royce. Ei mitään liivatehyydytyksiä tai kerman vatkauksia, juustoa vaan juuston perään ja "vähän" ranskankermaa ja munia.. :D Ja tarviiko sanoakaan, että hyvää tulee? Tarjoa mansikka- tai vadelmakastikkeen kanssa (pyöräytä monitoimikoneessa/blenderissä jäiset marjat sokerin kanssa juoksevaksi).

Tässä ohjetta, turmelkaa itsenne :)

1 pkt Digestive-keksejä (tosin se on vähän liikaa, n. 3/4 osa pakettia riittää)
2 rkl voita
2 rkl kanelia
1 rkl vettä

600 gr tuorejuustoa (mieluiten Philadelphiaa ja täysrasvaista)
4 dl ranskankermaa (eikä mitään kevytversioita tässäkään!)
7 munaa
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu ja kuori
1 rkl vaniljasokeria (jos laitat vanilliinisokeria, 2 tl riittää)

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja lisää muruihin sulatettu voi, vesi ja kaneli. Levitä taikina irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Sekoita juusto pehmeäksi sähkövatkaimella (tai tehosekoittimessa, tosin sähkävatkain sekoittaa mielestäni paremmin). Lisää ranskankerma ja sekoita hyvin. Lisää munat yksitellen ja odota aina että edellinen on hyvin sekoittunut ennenkuin lisäät seuraavan. Lisää lopuksi sitruunanmehu, raastettu kuori, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada taikina pohjan päälle vuokaan ja kypsennä uunissa n. 40-50 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Meidän suht uudella uunilla kakussa meni suurinpiirtein tunti ja vartti.