Nov 23, 2009

Tunnustuksia

Sain Lauralta haasteen kertoa seitsemän keittiötunnustusta. Tämä tuleekin sopivaan saumaan, kun bloggailu on ollut vähän tauolla. Koitetaas kaivaa jotain mehukasta... :)

1. Katson televisiosta kaikki mahdolliset kokkiohjelmat, useimmat jopa pariin kertaan. Digiboksin tallennustila on tiukilla.. Samoin kokkauskirjojen hyllytila vain kasvaa työhuoneessa, en voi vastustaa niiden tilaamista. Tällä hetkellä omistamistani keittokirjoista riittäisi ruokaohjeita varmaan viideksi vuodeksi joka päivälle eri.

2. Olen himoinnut Le Creusetin patoja ja kattiloita Englannin ajoistani lähtien, mutta tähän mennessä rahanpuute on estänyt hankinnat. Joulupukillehan voisi tietysti tähän aikaan vuodesta kirjoittaa. :)

3. En pysty syömään keitettyä kukkakaalia. Monta vuotta olen yrittänyt opetella, mutta ilmeisesti se on vaan pakko hyväksyä, että se ei mene kurkusta alas.

4. Olen huono syömään myös kalaa. Tai syöminen onnistuu mainiosti ja tykkäänkin kalasta, mutta sen laittaminen on aina jotenkin tuskan takana (puhumattakaan hinnasta, kun tykkään enemmän vaaleasta versiosta). Ja lapsena sattunut ruotoepisodi kummittelee välillä vieläkin mielessä.

5. Minun on pakko saada tasaisin väliajoin irtokarkkeja. Huolimattta atsoväreistä, lisäaineista, sokerimääristä puhumattakaan, niitä on pakko saada. Piste. Uskon, että se on vaan geeneissä ja pakko hyväksyä samalla tavalla kuin kukkakaalin maistumattomuus.

6. Paasaan terveellisestä, luonnonmukaisesta ruuasta ja kuitenkaan en itse syö läheskään niin hyvin kuin haluaisin. Terveellisellä ruualla tarkoitan siis mahdollisimman vähän jalostettua sekä eettisesti tuotettua ruokaa, enkä mitään kevyttuotteita jnejne.

7. Syön aamiaiseni aina tietokoneen ääressä (paitsi töissä tietysti) ja onkin aika ihme, etten ole onnistunut sotkemaan jogurtilla tai maitoteellä yhtä näppäimistöä enempää.

Tunnustuksiin haastaan edelleen oululaiskolmikon eli

Pastanjauhajat
Padan& Kattilan Patavahdin ja
Peruspöperölän Virpin