Aug 27, 2009

Mustikkamuffareita



Mustikoita on ollut tänä loppukesänä metsät pullollaan, harmi kun aikataulu (ja laiskuus..) ei ole antanut periksi käydä poimimassa enempää. Pari rasiaa olen pakkaseen asti saanut, mutta aika säälittävää toimintaa kyllä, kun mahdollisuudet olisi ollut aika paljon enempään. Tosin mustikat on rasittavia poimittavia, en tykkää poimureista roskamäärän takia ja yksitellen siihen menee tuhottomasti aikaa. Mutta no, poimittu on ja ensi kesänä uudestaan :)

Nämä muffinssit on tehty viimeksi metsälenkillä löytyneistä mustikoista. Piti valita mustikoiden ja sienien väliltä kun mukana ei ollut kuin yksi pussi ja epätietoisuuteni sienien myrkyllisyydestä joudutti päätöstä mustikoiden suuntaan...

Eli näillä mentiin:

3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria (tuli aika makeita, varmaan 1,5 dl riittäis)
hippunen suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1,5 dl maitoa
2-3 dl mustikoita


Sekoita ensin kuivat aineet, lisää mukaan keskenään sekoitetut öljy, muna ja maito. Kääntele lopuksi mustikat sekaan.Annostele muffinipeltiin (12 kpl) ja paista 200 asteessa n. 20 min.

Aug 9, 2009

Kuhahhaa



Kesäruokaa taas parhaimmillaan. Teki niin mieli vaaleaa kalaa näin helteellä ja kun marketin kalatiskissä oli tuoretta kuhaa, niin siitä se ajatus sitten lähti. Ensin mietin tehdä lämpimää lisäkettä tuolle, mutta +25 asteen lämpötila ei paljoa enää uunia tai useampia levyjä houkutellut lämmittämään. Eli mentiin sitten ihan fetasalaattilinjalla. Kevyttä ja hyvää :)

Tarvitset:

1 kuhafile per syöjä (poista keskiruoto leikkaamalla fileelle "housut")
suolaa pippuria
sitruunanmehua hivenen
voita/öljyä

Jogurttikastike:

1,5 dl turkkilaista jogurttia
2 kynttä valkosipulia raasteena
1 tl currya
suolaa, pippuria
2 tl sitruunanmehua
kevätsipulin varret pieniksi pilkottuina

Sekoita ensin kastikkeen ainekset (voit käyttää myös kermaviiliä tai ranskankermaa, jos tuo jogurtti ei innosta, lisää silloin hieman sitruunanmehua) ja anna vetäytyä kylmässä. Suolaa ja pippuroi kalafile ja paista kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa pari minsaa per puoli. Nauti hyvän salaatin kera.

Toim. huom. Salaatin tomaatit ja salaatinlehdet on ihan itse kasvatettu :D