Aug 30, 2008

Hedelmäinen broileripaistos

Lomat ja juhlat (niistä ehkä myöhemmin..) on vietetty, ja arkinen aherrus alkaa taas. Tämä syksy meneekin kolmen paikkakunnan välillä pomppiessa, kun yhdessä on koulu, toisessa työpaikka ja kolmannessa koti. Mutta toivotaan, että kyseinen kolmiyhteys supistuu vaikkapa kahteen vielä ennen vuodenvaihdetta. Bloggaamisessa voi olla tosin hiljaisempaa, mutta lupaan sitäkin maukkaampaa.. ;)

Olen aina ollut vähän skeptinen suolainen ruoka/hedelmä-yhdistelmälle (paitsi pizzaan nyt vaan kuuluu ananas..), mutta mitäpäs olisi ruuanlaitto ilman rajojen ja ennakkoluulojen rikkomista? Ei niin sitten mitään. Kyseinen ohje löytyy Salla Korpelan ja Anna Dammertin kirjasta Ruokaa ja Rakkautta, joka on täynnä mitä ihanimpia arkireseptejä, suosittelen tutustumaan. Näillä mentiin:

4 broilerin rintaleikettä
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl currya
1 rkl oreganoa
2-3 valkosipulin kynttä
1 pkt Aura-juustoa (170 gr)
1 tlk säilykepersikoita + lientä
n. 0,5 dl hakattua persiljaa
1 iso purkki ruokakermaa (n. 3 dl)

Leikkaa rintaleikkeistä rasva ja mahdollinen nahka pois (voit käyttää myös suoraan fileleikkeitä, joissa ei ole luita). Laita ne reiluun uunivuokaan. Levitä päälle mausteet, murusteltu juusto, kuutioidut persikat ja persilja. Valuta päälle hiukan persikoiden lientä ja ruokakerma. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti. Tarjoa riisin ja salaatin kera.

Aug 6, 2008

Kesäruokaa eli lohta ja kasviksia grillissä


No ei tämä nyt varsinaisesti grilliruualta näytä, mutta valmistustapana oli tuo takapihalla pöhisevä kaasugrilli. Hyvää oli, Mies vaati kylkeen vielä perunamuusia, joten tehtiin sitten sitäkin. Lohessa ei ole mausteena mitään muuta kuin suola/pippuria ja sitruunan mehu, laitoin fileen nahkoineen avoimeen folioon ja grilliin muutamaksi minuutiksi (meni ehkä 8 min.). Kasvikset kävi myös folionyyteissä grillissä, tällä kertaa laitettiin vaan uutta sipulia ja paprikaa sekä valmis feta-oliivi-valkosipuli-sekoitus, josta saatiin mukaan myös hieman öljyä. Suolaa ja pippuria perään ja grilliin. Helppoa ja nopeeta, taas kerran :D

Aug 4, 2008

Frittikanaa (ja parsakaalta)

Kaikki alkoi siitä, kun otin vahingossa sulamaan kanankoipia rintaleikkeiden sijaan. Tarkoitus oli tehdä kanapiffejä grillissä, mutta näin ne suunnitelmat muuttuu. Koipia en viitsi grillissä käristää, näillä taidoilla niistä tulee mustia sekä sisältä raakoja. Not nice. Mutta siis, aivosolut hommiin ja miettimään, mitä sitä koivista saisikaan aikaiseksi. Ja kukas muu tuleekaan mieleen kuin vanha kunnon Jamie Oliver. Viimeisimmässä sarjassaan, alaston kokki friteerasi erilaisia kaaleja hyvällä menestyksellä, ja kun kana ja kaali nyt ainakin alkaa samalla kirjaimella, niin miksei kokeilla sitten sitäkin samalla.

Tässä suuntaa antavaa neuvoa;

Frittitaikina:

Hiilihapollista juomaa (mieluiten olutta/vissyä, meillä ei ollut kumpaakaan, joten käytin kokista)
jauhoja
suolaa
pippuria

Sekoita jauhoista ja nesteestä paksuhkoa, mutta aika löysää kermavaahtoa vastaava seos, mausta suolalla ja pippurilla.

Dippaile mitä haluat taikinaan, anna ylimääräisen valua pois ja uppopaista kuumassa öljyssä (toim. huom. VARO sen öljyn kanssa, jonkunlainen kansi on hyvä olla lähellä). Jos kanaa friteeraat, kannatta tehdä suht pieniä paloja, ettei taikina ehdi palamaan kypsyyden kustannuksella.

Ihan hyväähän tuo oli, tosin varmaan tästä eteenpäin tyydyn ravintoloiden friteerauksiin,kotona kun ei millään saa samanlaista.