Apr 26, 2008

Mutakakku (mudcake)

Tämä on aivan ultimate suklaaherkku. Täynnä tietysti kaloreita, voita ja sokeria, mutta voi jestas, että on hyvää. Ja pitäähän sitä joskus hemmotella itseään, eikö? ;) Sisus tässä kakussa jää ihan valuvaksi ja pehmeäksi. Lisukkeeksi sopii vaniljajäätelö tai vaikka vaniljavaahto, mitä meillä oli. Takaan aivan ehdottoman suklaaelämyksen sitä rakastaville! :D

Ohje:

6 kananmunaa
2 dl sokeria (tai makeutusainetta)
100 gr voita
300 gr tummaa suklaata

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sulata voi, siirrä kattila pois liedeltä ja sulata suklaa voin mukaan. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa ja valkuaiset itsekseen. Yhdistä vähän jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin mukaan 1/3 valkuaisvaahdosta. Nostele loppu valkuaisvaahto taikinan sekaan (saa jäädä vaaleita rantuja). Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15-20 min. Jos haluat sisuksesta hiukan tiiviimpää, laske 15 minuutin jälkeen uunin lämpötilaa 150 asteeseen ja anna kakun olla vielä 10 min. Kakku kyllä jähmettyy jonkun verran myös jäähtyessään. Nauti vaniljavaahdon tai jäätelön kera.

Apr 20, 2008

Tomaattikanaa


Pitkästä aikaa päivitystä blogiinkin. Jotenkin luisuu tuo aika ihan täysin käsistä, kun taiteilee työn, koulun sekä vielä työharjoittelun pyhässä kolmiossa. No, onneksi harjoittelu on jo paremmalla puolen ja kohta saa vähäksi aikaa rentoutua ennenkuin kesälomatuuraukset alkavat...

Tässä kuitenkin kanaruoka, joka syntyi ihan itsestään, teki mieli jotain tomaattista ja kana sopii yllättävän hyvin tähän ruokaan. Voisin kuvitella kyllä myös esimerkiksi kuhaa tai ahventa tähän. Mutta näillä mentiin;

4 kanan filepihviä (maustamaton)
1 prk (400 gr) tomaattipassataa
2 dl ruokakermaa
1 iso sipuli
3 kynttä valkosipulia
kanafondia
suolaa, pippuria
oreganoa
parmesan-juustoa

Paista pannulla kanoihin hyvä väri, siirrä uunivuokaan. Kuullota sipulit samalla pannulla öljyssä, lisää tomaattipassata (murskakin käy), vähän vettä ja mausteet. Anna kuplia 5 minuuttia, lisää ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kanojen päälle ja hauduta uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia (jos käytät rintaleikkeitä niin sitten kauemmin). Raasta juuri uunista tulleen vuuan päälle runsaasti parmesania. Tarjoa pastan ja salaatin kera.